Accounting

Inkomstenbelasting

Je inkomen wordt onderverdeeld in 3 boxen.

Box 1 Inkomsten uit werk en woning: Dit is je inkomen (loon, uitkering, etc) verminderd met de aftrekposten zoals de hypotheekrente, ziektekosten ed.

Heb je een eigen onderneming (bv eenmanszaak) dan betaal je belasting over je nettowinst. Als ondernemer heb je nog een paar extra aftrekposten en kortingen zoals MKB korting en zelfstandigenaftrek.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie heb je ook nog recht op heffingskortingen.

Box 2 en 3

Box 2 Aanmerkelijk belang: Met deze box krijg je te maken als je een aanmerkelijk belang hebt in een onderneming. Een voorbeeld van een inkomen in deze box is dividenduitkering uit de eigen BV.

Box 3 sparen en beleggen: Over je spaargeld en effecten betaal je, na aftrek van de vrijstellingen, belasting over een fictief rendement. Vanaf 2017 is er een andere berekening om tot het fictief rendement te komen.

Deskundigheid

Wil je zeker weten dat je niet teveel belasting betaalt laat het dan door een deskundige invullen. Ons kantoor is zo’n deskundige. Door middel van een checklist kan je geen aftrekpost vergeten. Meer weten, bel of mail ons gerust.

Inkomstenbelasting

Uitstel aanvragen voor het indienen van de aangifte

Lukt het je niet voor mei de aangifte inkomstenbelasting in te dienen dan kan je uitstel aan vragen. Wij kunnen je hierbij helpen. Door middel van de uitstelregeling waar wij gebruik van maken, kunnen wij, als je altijd op tijd bent geweest, uitstel aanvragen tot mei volgend jaar.

Financial

Onze andere diensten:

Administratieverzorging

Een goed bijgewerkte administratie is onmisbaar voor de ondernemer die op het juiste ogenblik de beste beslissing wil nemen.

Toeslagen

Wil je ondersteuning bij het aanvragen van zorgtoeslag, huurtoeslag of kind-gebonden toeslagen?

Loonadministratie

Bij ons kunt u terecht voor een simpele loonberekeningen maar ook meer complexe loonberekeningen met pensioenberekeningen (bijvoorbeeld de bouwsector).